در سوریه می میرند تا در ایران نمیریم
افزایش خیل شهدای مدافع حرم در ماه های اخیر خود گویای خطر بزرگی است که درست در کنار ایران به گوش می رسد.
فرهنگ شهادت، ایثارگری و جوانمردی در اعصار تاریخی ایران خودنمایی می کند. روایت دلاوری ها و حماسه جانفشانی مردمان ایران، حس زیبایی از غرور را برای آیندگان به ارمغان می آورد. حماسه پهلوانانی که به جنگ دیو می رفتند بار دیگر رنگ واقعیت گرفته و مردانی از ایران زمین برای شکستن کمر دیوصفتان زمانه به وسط گود مبارزه رفته اند.
ترکیبی از غرور، تکلیف و انجام وظیفه بسیاری را رهسپار سوریه و عراق کرد. نه تنها از ایران بلکه دلیرمردانی از پاکستان و افغانستان و لبنان... به جرگه مدافعان حرم پیوستند تا مانع پیشروی تروریست ها در جوار حرمین مطهر شوند. خاک سوریه و عراق تنها متعلق به این دو کشور نیست و دل شیعیان هر روز به سمت بارگاه های اهل بیت پر می کشد.
از همان روزهای نخست انتشار اخبار و گزارش های حضور ایران در سوریه و متعاقبا نیروهای ایرانی، سرو صداهای بسیاری از گوشه و کنار بلند شد. از یکسو رقبا و دشمنان ایران، تهران به مداخله در کشور سوریه و عراق محکوم می کردند و از سوی دیگر، برخی در داخل، از هزینه ها و تلفات ایران در کشورهای دیگر و عدم ضرورت ورود ایران سخن به میان می آوردند. سوالاتی از این قبیل که چه ضرورتی دارد ایران جان جوانان و مردم خود را در کشوری دیگر به خطر بیاندازد؟ به سوژه تبلیغاتی علیه نیروهای نظامی تبدیل شده بود.
اما نشانه های این ضرورت خیلی زودتر خودنمایی کردند. نشانه های به شدت ملموس و واقعی که بسیاری در جای جای جهان آن را تجربه کردند. درست در اوایل سال 1393 بود که تروریست های داعش برخی از استان های عراق را به اشغال خود در آوردند و به سمت شهرهای مرزی ایران و عراق پیشروی کردند. آنها تنها 40 کیلومتر تا خانقین فاصله داشتند. میل و رغبت تروریست های داعش برای به اشغال درآوردن شهرهای ایران در مرز با عراق بسیار زیاد بود اما سد محکم اقتدار در مقابل آنها چنان خودنمایی کرد که ریسک انجام چنین حماقتی را نپذیرفتند.
نبرد در سوریه با حضور صدها گروه مخالف مسلح و تروریستی بسیار متفاوت است. تروریست هایی که تنها کافی است مجالی برای عرض اندام به آنها داده شود تا کل خاک سوریه را به اشغال خود درآورند. در سال 2013 شاهد پیشروی این گروه ها به سمت مرکز شهر دمشق و حتی تعرض خمپاره ای به حرم حضرت زینب (س) بودیم که با حضور به موقع ایران و کمک های مستشاری و نظامی اش، توان پیشروی از آنها کاسته شد و سپس به عقب رانده شدند.
یکی از موهبت های حضور مستقیم ایران در صحنه نبرد سوریه، تبارشناسی و جریان شناسی از گروه های تروریستی، اجزاء و نیروهای تشکیل دهنده آن و چگونگی انجام عملیات ها انتحاری و تروریستی نیروهای تروریست است. آگاهی با شیوه کار تروریست های تکفیری، اطلاعات ارزنده ای برای نیروهای اطلاعاتی و امنیتی ایران مهیا کرده که می توانند آن را در حفاظت از حریم ایران و جلوگیری از نفوذ تروریست ها به خاک کشور به کار گیرند.
افزایش تلفات نیروهای مقاومت در نبردهای چندماه اخیر ثابت کرد که دشمنان با تمام قوا در حال تجهیز تروریست ها در سوریه هستند و لحظه ای برای سرنگونی نظام سوریه و از بین بردن محور مقاومت در منطقه درنگ نکرده اند. واقعیت این است که ایران به عنوان کشور تاثیرگذار و مقتدر منطقه غرب آسیا، در تیررس سیاست های خصمانه کشورهای فرامنطقه ای و کشورهای متخاصم منطقه مانند عربستان قرار دارد. آنها از هر گونه آشوب و هرج و مرجی در مرزها و حتی داخل ایران استقبال می کنند و در چنین مواقعی حمایت های مالی هنگفتی نیز ارائه می دهند.
بی تردید یکی از محورهای اصلی حمایت از تروریسم در منطقه، رویارویی آن با ایران و نفوذ در خاک کشور است. در گذشته سعی می شد تا از گروه های تروریستی محلی مانند جیش الله در نقاط مرزی ایران - پاکستان و افغانستان استفاده شود و در حال حاضر ترغیب تروریست های بین المللی در عراق و سوریه به سوی ایران در دستور کار است. همانگونه که تروریست های گروه داعش توانایی انجام عملیات در قلب اروپا را دارند، این قابلیت را نیز دارند تا در شهرهای بزرگ ایران دست به عملیات تروریستی بزنند. ولی تفاوت اصلی مبارزه ایران با تروریسم، چند وجهی است و تنها اکتفا به داخل مرزها نمی کند و تروریست ها را از مبداء با بحران روبه رو می سازد.
حال با گذشت 4 سال از بحران سوریه، جنبه های مختلفی از این بحران خود را بروز داده است اما یکی از مهمترین بخش هایی که مرتبط با ایران است، حضور افرادی تحت عنوان مدافعین حرم است که دهها تن آنها نیز تاکنون به درجه والای شهادت نائل آمده اند. کسانی که سخن گفتن در وصف آنها بسیار سخت است. این پایمردان به عشق اهل بیت و برای دفاع از حرم اهل بیت در سوریه و عراق حضور پیدا کرده اند و در همان راستا، دفاع از خاک پاک میهن ایران را نیز انجام می دهند. چگونه می شود در کشور دیگر از خاک ایران دفاع کرد؟ پاسخ به این سوال زمانی مشخص می شود که به نیت تروریست های تکفیری در کشورهای همسایه ایران پی برد. تروریست های تکفیری، شیعیان را دشمنان اصلی خود می دانند و ایران نیز به عنوان مرکز شیعیان جهان شناخته می شود. حمله به آن و آسیب پذیر کردن آن، در آرمان های تروریست ها قرار دارد. زمانیکه مجال انجام عملیات ترویستی میها شود، آنها در پیاده سازی آن درنگ نخواهند کرد.
بنابراین، خون های هموطنانی که در سوریه و عراق ریخته می شود بهای سنگین امنیت باثبات ایران است. کسانی که در سوریه شهید می شوند تا در داخل ایران، مردم با آسایش خاطر به زندگی خود بپردازند. درست در همین نقطه است که معنای ایثار و فداکاری برای وطن مشخص می شود. دلیرمردانی که در جنگ 8 ساله از ذره ذره خاک ایران دفاع کردند، در نسل های جدید، به گونه ای دیگر آن شهامت را به رخ تاریخ کشیده اند. در جوار اهل بیت کشته می شوند تا هموطنانشان در داخل ایران، کشته نشوند و زهر تروریسم در دمشق و حلب گرفته می شود تا زهرشان به ایرانی ها آسیبی نرساند. پیکر پاک شهدای مدافع حرم، برگ زرین دیگری در سابقه جوانمردی و پهلوانی ایرانی ها رقم زده است، باشد که قدرشناس باشیم.