از بین بردن نسل صالح در ایران
از بین بردن نسل صالح در ایران با فرهنگ غذایی غلط
یک محقق و پژوهشگر طب اسلامی گفت: در عصری که ما زندگی میکنیم مهمترین مقوله حیات جسم و روح که تغذیه است که تحت تأثیر فرهنگ غذایی غلط و کاملاً با برنامه ریزی جامع و مدون برای از بین بردن نسل صالح در ایران است.
بر اساس تحقیقات انجام شده، امروزه در سراسر جهان بروز هر گونه عارضه جسمی و روحی که خود منشاء آسیبهای اجتماعی به حساب میآید، تغذیه است.
به گفته وی متأسفانه مردم در اقشار مختلف به سبب کثرت امور برای معاش خود یا ارتقاء سطح کیفی زندگی عملاً غافل از تغذیه مناسب هستند و عموماً برایشان فرقی نمیکند که چه چیزی میخورند و فقط هدفشان سیر شدن است یا به تعبیر دیگر پُر کردن شکم و صرفاً بریا رفع تکلیف یا به سبب عادت در وقتی معین مبادرت به خوردن غذا بدون هر گونه شناختی میکنند.
این محقق و پژوهشگر طب اسلامی اضافه کرد: آنچه مورد نظر است، بررسی تغذیه در کشور خودمان ایران است، کشوری که فرهنگی با قدمت چند هزار ساله دارد و مفتخر است، اسلام تکمیل کننده آن فرهنگ است. کشوری که آداب، روش و منشهای آن و شخصیتها و متولیان امر این فرهنگ در جهان زبان زد دیگر ممالک بوده است.
ابوالفضلی ادامه داد: اما باید صادقانه در کمال تأسف گفت در عصری که ما زندگی میکنیم مهمترین مقوله حیات جسم و روح که تغذیه است تحت تأثیر فرهنگ غذایی غلط و کاملاً با برنامه ریزی جامع و مدون برای از بین بردن نسل صالح در ایران است.
وی بیان داشت: فلینظر الانسان الی طعام (سوره مبارکه عبس آیه شریفه) این آیه شریفه قرآن کریم (که کتاب هدایت ما مسلمین است و هم اکنون) فقط برای سر سفره عقد و قید در عقد نامه و طاقچهها و کتابخانههای ما و صرفاً در مجالس ختم ما استفاده میشود) اشاره به این دارد که انسان باید بنگرد که چه چیزی میخورد و توجه و دقت به این امر در حدی باشد که قرآن بدان تأکید کرده است.
این محقق و پژوهشگر طب اسلامی گفت: ولی قرآن در منازل ما یافت میشود که سالم ترین و نورترین کتاب است ولی (به سبب نخواندن) هیچ دقتی به آیات نمیشود البته اگر خوانده شود، این بدان سبب نیست که بعضاً ما عربی نمیدانیم، بلکه هدف ما از خواندن قرآن که البته اگر بخوانیم، صرفاً ثواب بردن است و این جا سؤالی مطرح است که اگر ما قائلیم که قرآن کتاب هدایت است یعنی مشی و جزئی از زندگی ما را در این دنیا بیان کرده و از سوی خداوند به پیامبرش برای ما نازل شده، پس چرا آن قدر به آن بیاعتناییم و چرا کارها و رفتار ما قرآنی نیست؟ چطور وقتی وسیلهای بر میخوریم سریعاً به کاتولوگ یا دفترچه آن مراجعه میکنیم مبادا کلیدی را اشتباه بزنیم یا برنامهای را غلط اجرا کنیم و دستگاه ما خراب شود؛ حقیقتاً زندگی کردن ما ارزش یک دستگاه را هم ندارد؟
ابوالفضلی افزود: غذاهایی که ما میخوریم دارای مواد اولیهای است که معمولاً با مواد نگهدارنه و افزودنی برای دوام آن و جلوگیری از ضایع شدن و از بین رفتن آن نگهداری میشود. این مواد اولیه کلاً خاصیت غذایی ندارند و وقتی به عنوان چاشنی یا تشکیل دهنده یک وعده غذایی مورد استفاده قرار میگیرند مأموریت دارند، دوام و مدت استفاده از آن غذا را افزایش دهند برای اجرای این امر باید قوام آن غذا را کلاً از بین ببرند و عملاً وقتی ما غذایی با این مواد را میخوریم فقط خود را سیر میکنیم و کاملاً غافلیم که هیچ خواصی برای بافتها و اندامهای بدن که باید از همین غذا تأمین شود، نمیرسانیم.
وی اضافه کرد: وقتی اعضای سلولها نیاز به ویتامین و پروتئین دارند ما موادی خنثی به آنها میرسانیم که البته این در دستگاه گوارش وقتی با آنزیمهای ترشح شود بریا هضم مخلوط میشود و تولید سم و شیوع بیماریها و عوارض خاصی میکند. خاص به معنای پُر مخاطره و مهلک؛ که البته به شکل تدریجی و در مدت زمان نسبتاً زیاد بروز خواهد کرد و این فقط به مقاومت بدن و اندامها بستگی دارد که در مردم کاملاً متفاوت است. برخیها زود و برخیها دیر مبتلا میشوند و جالب است بدانید کمترین آسیب آن تولید کیتهای چربی شبه سرطان در بافتهای سلولی است.
ابوالفضلی افزود: غذاهای ما اگر سنتی باشد معمولاً با روغنهای جامد و مایع پخته میشود که اگر ما روزی به این کارخانههای تولیدی سری بزنیم متوجه میشویم که این محصولات با چه فرایندی و از چه محلی و در چه مکانی و با چه هدفی تولید میشود و قاعدتاًٌ دیگر آن را مورد استفاده قرار نخواهیم داد. رب، سس، چای، شکر، قند، آبلیمو و سرکه و تمامی محصولات کارخانهای در بسته بندی و یا شیشههای تشکیل با تبلیغات خاص به ما عرضه میشود؛ دارای همان مواد نگهدارنده است که خود منشاء آسیب جدی در بدن است.
وی بیان داشت: غذاهای سنتی که از فرهنگ ایرانی گرفته شده و ما تصور میکنیم چون سنتی است پس سالمتر از غذاهای کلاسیک است، به دلیل استفاده از متریال (مواد اولیه) بیخاصیت و زیان آور فاقد مواد مغذی برای بدن است، تازه این وضعیت غذاهای سنتی ما است؛ در غذاهای کلاسیک و فانتزی یا به قول معروف فست فودها که اوضاع کاملاً بحرانی و اسفناک است زیرا صرفه نظر از رعایت موارد بهداشتی، به شکلی خود مواد اولیهای که عرضه شده با تغییرات فیزیکی به عنوان غذایی آب و رنگ دارد و خوش خط و خال به ما عرضه میشود؛ بی آنکه بدانیم چه چیزی استفاده میکنیم و چه چیزی میخوریم، جالب است که امروزه خوردن فست فود کلاس و شخصیت روز تلقی میشود.
این محقق و پژوهشگر طب اسلامی ادامه داد: نخستین آسیبی که مواد اولیه شکل گیری غذاها برای بدن دارد، تحت تأثیر قرار دادن کبد است. کبد مرکز تصمیم گیری بدن برای غرایض انسان است؛ خشم ، شادی، غضب، افسوس، حسرت، حسادت، جنسی، عشق و ... است و نقش مهمی در بدن انسان دارد.
ابوالفضلی اضافه کرد: وظیفه کبد پالایش غذاها و رساندن غذای مناسب توسط خون به سلولها است، وقتی کبد چرب شود و چربی آن را احاطه کند بالطبع کم کار میشود و صرفه نظر از بُعد جسمی به سبب مأموریت دیگری که دارد و آن قسمت که روحی روانی را تنظیم و برنامهای صحیح میدهد، به هم ریختگی پیدا میکند دقیقاً همانند نرم افزاری که ویروسی میشود و خروجی همان آثار منفی و غیر نرمال خواهد بود.
وی گفت: بنابراین تمام مشکلات عصبی که ناشی از عدم کنترل، ناآرامیها، استرس، اضطراب و دل نگرانیها همه و همه متأثر از کبد است و ما اگر کبدی سالم داشته باشیم با جرأت میتوان گفت روان سالم داریم، البته روان با روح متفاوت است و در اینجا فقط اشاره به روان است.
این محقق و پژوهشگر طب اسلامی عنوان کرد: اما برای اینکه کبدی سالم داشته باشیم بهترین راه پرهیز و دقت در تغذیه است. پرهیز در اینجا یعنی به جای استفاده از روغنهای موجود کارخانهای برای طبخ، روغنهای زیتون و کنجد استفاده شود، شاید هزینه آن گرانتر باشد اما یقیناً از هزینههای درمانهای آتی کمتر خواهد بود.
ابوالفضلی یادآور شد: اجتناب از استفاده مواد اولیه که دارای مواد نگهدارنده است، اعم از چاشنیها یا متریالها (مواد اولیه) دومین راه جلوگیری ابتلا به عارضههای ناشی از کبد است و جایگزین آن مواد تازه و غیر کارخانهای است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از تأثیرات کم کاری و نامنظم کار کردن کبد بر روی روده است و معمولاً کسانی که کبدهای چرب دارند، دچار یبوست هستند که یبوست خود سبب بسیاری از بیماریها میشود. خوردن شام با فاصله خواب حدود 5 ساعت و تخلیه مدفوع قبل از خواب یکی از طُرق پیشگیری از پیدایش کبد چرب است. حذف فست فودها از برنامه غذایی دیگر طُرق پیشگیری از ابتلا به چربی کبد است.
منبع:خبرگزاری تسنیم